Hopa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Yeni öğretim yöntemleri ve gelişmelerin izini sürerek, sağlık eğitimi ve yetiştirdiği öğrencileriyle marka değerine ulaşmış; evrensel nitelikli, lider bir okul olabilmektir.

Misyon: Türk Milli Eğitiminin amaç, ilke ve hedefleri doğrultusunda; meslekî ve akademik alanda başarılı, yeteneklerini geliştirmeye ve yeniliğe açık, bilinçli nesiller yetiştirmektir.

Başarılar: 2009 – AB Projesi – Çek Cumhuriyeti: “Young People On The Way To The Peace, Culture And Health / İntedialog” 2016 – AB Projesi – Çek Cumhuriyeti: “Avrupa’da Yaşlılarla Kucaklaşıyoruz-1.Hareketlilik” 2016 – AB Projesi – Almanya: “Avrupa’da Yaşlılarla Kucaklaşıyoruz-2.Hareketlilik” 2016 - TÜBİTAK Proje Yarışması Bölge 3.lüğü 2018 - Sağlıklı Okul Temiz Okul Kampanyası Beyaz Bayrak Projesi 2019 - Okul Sağlığının Korunması Sağlıklı Okul Projesi 2019 - Beslenme Dostu Okul Projesi

Saatler: 8:20- 17.10
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuz taşımalı eğitim kapsamında yer almadığı için servis bulunmamaktadır. Çevre ilçelerden ya da uzak mahallelerden gelen öğrenciler özel servislerle ya da şehir içi dolmuşlarını kullanarak okulumuza ulaşmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2023 LGS’ye göre yerel yerleştirmeye göre taban puanımız 88, tavan puanımız 73 olarak gerçekleşmiştir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2023 YKS’ye göre 37 mezun öğrenciden 1 tanesi lisans, 19 tanesi önlisans, 1 tanesi de açıköğretime yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2023 YKS yerleştirme oranı % 54 'tür.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz yerel ve ülke genelinde düzenlenen tüm sosyal etkinliklere katılım sağlanmaktadır. Sağlık Hizmetleri alanına bağlı bir okul olarak sağlık ile ilgili tüm kutlama programları, sosyal ve kültürel projelere ve yarışmalara katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK Proje yarışmalarına, Bilim Fuarı etkinliklerine katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK Proje Yarışması Hopa’da Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı Mücadele Projesi Mesleki Tanıtım Fuarı AB Projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2009 – AB Projesi – Çek Cumhuriyeti: “Young People On The Way To The Peace, Culture And Health / İntedialog” 2016 – AB Projesi – Çek Cumhuriyeti: “Avrupa’da Yaşlılarla Kucaklaşıyoruz-1.Hareketlilik” 2016 – AB Projesi – Almanya: “Avrupa’da Yaşlılarla Kucaklaşıyoruz-2.Hareketlilik”
Kontenjan Bilgileri: Okulumuzda halen 161 öğrenci eğitim görmektedir. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 9. sınıf kontenjanımız 34 öğrencidir.

WEB - https://hopamtal.meb.k12.tr

Adres - Ortahopa Mah. Sahil Cad. No160/A 08600 Hopa/ARTVİN

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Karadeniz Bölgesi´nde yer alan Artvin iline bağlı olan ilçemiz, Türkiye´nin başlıca liman kentlerinden birisidir. Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısına 18 km, il merkezine 65 km, Arhavi ilçesine 10 km, Borçka ilçesine 36 km, Rize’ye 92 km, Trabzon’a 170 km, Erzurum’a ise 245 km uzaklıktadır. Hopa ilçesi, kuzeydoğuda Kemalpaşa ilçesi, doğuda Borçka ilçesi, güneydoğuda Murgul ilçesi, güneybatıda Arhavi ilçesi ve kuzeybatıda Karadeniz´le çevrilidir. Nüfusu 2019 verilerine göre 26.958’dir.

Adres - Ortahopa Mah. Sahil Cad. No160/A 08600 Hopa/ARTVİN

Ulaşım Okulumuzun bulunduğu Hopa ilçesine kara ve hava ulaşımı bulunmaktadır. Önemli bir liman kenti olmasına karşılık deniz yolu ile yolcu taşımacılığı bulunmamaktadır. Çevre ilçe ve iller başta olmak üzere ülkemizin hemen her bölgesine günlük otobüs seferleri, Trabzon Havalimanı aracılığıyla yurt içi ve yurt dışı hava ulaşımı, Gürcistan/Batum Havalimanı aracılığıyla İstanbul uçuşları yapılmaktadır. Hava limanları ile Hopa arasındaki ulaşım HAVAŞ seferleri ile yapılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz belediye sınırları içerisinde yer almaktadır. Resmi ve özel kurumların bulunduğu, özel işletmelerin yoğunlukta olduğu şehir merkezine 1 km, il merkezine 65 km uzaklıktadır.