Hayata hazırlayan bir okul: Hopa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

30.11.2012 2751

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1991 yılında Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak eğitime açılan Hopa Sağlık Meslek Lisesi, zamanla mezunlarına iş imkanı sağlayan bir okul olarak eğitim öğretim hayatına devam etmiştir. Hemşirelik bölümüyle faaliyetine başlayan okulumuzda Tıbbi Sekreterlik alanında da eğitim öğretim verilmiştir. Bir süre Hopa Hüsnü Ciner İlköğretim Okulu içerisinde faaliyet gösteren okulumuz 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren Hopa Yavuz Selim Ortaokulu bahçesindeki müstakil binasında faaliyetlerine devam etmektedir. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak Hemşirelik, Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon, Acil Tıp Teknikerliği alanlarında öğrenci kabul edilen okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi haline dönüştürülmüştür. Sağlık Hizmetleri alanına bağlı olarak; Hemşire Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği ve Ebe Yardımcılığı dalları bulunmaktadır.