Sağlık Bakım Teknisyenliği

Sağlık Bakım Teknisyenliği

24.06.2020 411

Sağlık bakım teknisyeni, mesleki ve teknik anadolu liselerinin sağlık hizmetleri alanı, sağlık bakım teknisyenliği programından mezun olup; Hemşire ve en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan; ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık meslek mensuplarıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel liselerde bu alanlarda eğitim verilmektedir.

 

Giriş Şartları:

Hemşirelik yardımcılığı programına ortaokul TEOG sınavına göre, tercih ve yerleştirme sistemiyle doğrudan öğrenci alınır.

Eğitimin Süresi ve İçeriği:

Hemşire Yardımcılığı Bölümünde 4.yıl süre ile eğitim verilmektedir. Mesleki Eğitimde; Genel Kültür Dersleri yanında Meslek Dersleri ve bunların Uygulamalı Dersleri (hastanelerde) verilmektedir. Öğrenciler 9 uncu sınıfta bütün okullarda okutulan ortak dersleri; 10 sınıftan itibaren Sağlık Hizmetleri Alanı'nda ortak derslerle birlikte Sağlık Bilimleri alan derslerini teorik ve uygulamalı olarak görürler. 11.sınıftan itibaren Sağlık Bakım Teknisyenliği dalına geçerek ilgili dalla ilgili mesleki teorik ve uygulamalı eğitim alırlar. Mezun öğrencilerimiz yüksek öğrenim ön lisans programlarına meslek lisesi mezunlarına özel "Ek Puan Avantajından" yararlanarak girebilirler.

Çalışma Alanları ve İş Bulma İmkanları:

Bölüm mezunlarımız Devlet Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri ile bütün sağlık kurum ve kuruluşlarında Sağlık Bakım Teknisyeni ya da Klinik Destek Elemanı olarak çalışabilmektedirler.